Nederlands
NederlandsEnglish

Veelgestelde vragen over merkenrecht

U hebt een merk ontwikkeld. U vraagt zich af welke stappen u moet nemen om dat merk te laten beschermen. Of u hebt al eens een merk laten registreren. En nu wilt u dat merk ook in andere landen laten beschermen. Kunt u dat merk bijvoorbeeld zonder risico’s gebruiken? Hoe dan ook, u wilt meer weten over de achtergronden van het merkenrecht.  

 

Een merk is een onmisbaar communicatiemiddel in het economisch verkeer, vaak van grote waarde. Van een ondernemer of ontwerper kan niet verwacht worden dat hij weet welke juridische eisen aan een goed merk en de bescherming daarvan gesteld worden.

 

Wij beantwoorden een aantal veelgestelde vragen op het gebied van het merkenrecht. U hebt dan een beter beeld van de mogelijkheden voor onderzoek en registratie van een merk. En u weet – niet onbelangrijk – wat het aanvragen van merkregistratie u ongeveer kost. Voor een advies op maat raden wij u aan contact op te nemen met een van onze adviseurs van NLO Shieldmark.

 

Neem contact op

Nieuws

NLO Shieldmark op Fashion Business Conf.

Masja van der Galiën, NLO Shieldmark, verzorgt een themasessie over merk- en designbescherming tijdens de Fashion Business Conf. op 15...
Lees verder

Het beschermen van beroemde merken in de EU

Dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar. The basic principle of most continental countries in the EU is that trademark protection is acquired...
Lees verder

NLO wint Award 'Dutch Prosecution Firm of the Year 2015'

NLO heeft de Award ‘Dutch Patent Prosecution Firm of the Year 2015’ gewonnen. Deze Award wordt jaarlijks toegekend en uitgereikt door het gerenommeerde internationale magazine Managing IP. 

 

Wij zijn bijzonder trots op dit resultaat en willen via deze weg onze klanten en relaties bedanken voor de positieve feedback die zij gegeven hebben over onze kwaliteit en onze dienstverlening. NLO blijft zich inspannen om de dienstverlening continu te ontwikkelen en te verbeteren. We kijken uit naar onze verdere samenwerking.